Fernão Pó Adega Winery
Fernão Pó Adega Winery is een familiebedrijf in Fernando Pó, vlakbij Palmela en Setúbal en werd opgericht door
twee wijn producerende
families Freitas en Palhoça. Zij besloten besloten een aantal jaar geleden te fuseren.
Bij Adega Fernão Pó is de keuze van de druivenrassen experimenteel gekozen met als doel vriendelijke en me ook meer complexe gastronomisch wijnen te maken.
Ze bezitten 60 hectare aan wijngaarden waarvan 34 hectare beplant is met de meest aangeplante druivenras in de regio, het blauwe druivenras Castelão. Ook hebben ze de Cabernet Sauvignon, die hier goed rijpt, de Syrah, Touriga Nacional, Merlot, Alicante Bouschet en Tannat aangeplant. De witte druivenrassen zijn de populaire Fernão Pires, de Síria, Verdelho, Viosinho en Moscatel.
Bij Fernão Pó Adega Winery combineert de familie hun rijke traditie met de meest geavanceerde technologie. Het wijnhuis heeft in de loop van de tijd constant nieuwe technieken geïntroduceerd.
Sociale en milieukwesties vinden ze erg belangrijk. Zo zijn ze aangesloten bij programma’s zoals ‘Wine in Moderation’ en ‘Business and Biodiversity’ en produceren ze druiven met milieucertificering.
Ze hebben de capaciteit om ongeveer 1000 ton druiven te verwerken en produceren rond de 660 duizend liter wijn uit eigen wijngaarden.