Quinta das Arcas
Het verhaal van deze wijnproducent begint in 1985 als António Esteves Monteiro het familiebedrijf Quinta das Arcas opricht. Ze bezitten één wijngaard die het bedrijf de naam geeft. Vandaag de dag is de familie Monteiro in het bezit van nog drie wijngaarden met de namen Quinta da Gandra, Quinta da Costa en Quinta de Villar en bezit in totaal 200 hectare aan wijngaarden.
Quinta das Arcas houdt zich bezig met het maken van D.O.C. Vinho Verde en Minho VR wijnen van hoge kwaliteit en op verantwoordelijke manier.
Quinta das Arcas heeft als missie de beste druiven te oogsten, maar respecteert de natuur en het ecosysteem dat zich in en rondom de wijngaarden bevindt. Daarom worden de wijngaarden behandeld volgens de IPM (Integrated Pest Management) methode. IPM heeft tot doel een duurzame aanpak van plaagdieren met als uitgangspunt preventie en niet bestrijding. IPM is gericht op een grondige inspectie van de omgeving, het uitvoeren van een maximaal maatregelenpakket om plaagdieren te weren en indien nodig het toepassen van alternatieve bestrijdingsmethoden. Chemische bestrijdings- middelen worden vrijwel nooit gebruikt, alleen zeer beperkt en bij hoge uitzondering.
Net zo belangrijk is het werken aan een continue verbetering van alle producten en diensten en SGSA, zorgen voor voedselveiligheid, kwaliteit van producten en diensten en het voldoen aan alle wettelijke en reglementaire vereisten en de BRC-normen.
António Esteves Monteiro zegt: ““Our wines are the result of a dedicated work, persistent and in harmony with nature. Each bottle contains a variety of fresh and intense unique aromas. Getting to know our products is a challenge on new emotions discovery.”