WSET niveau 1 Een introductie over wijn voor beginners, bedoeld voor mensen die een loopbaan op het gebied van wijn willen beginnen of die gewoon geïnteresseerd zijn in wijn.
Deze opleiding is een praktijkgerichte kennismaking met de wereld van de wijn voor mensen die nog niet eerder een wijnopleiding hebben gevolgd. U verkent de belangrijkste wijnsoorten en -stijlen door te kijken, te ruiken en te proeven. Bovendien leert u de basisvaardigheden die u nodig hebt om wijn op de juiste wijze te beschrijven en om wijnen aan gerechten te koppelen. Wat je leert: -De belangrijkste wijnsoorten en -stijlen -Populaire wijndruiven en hun kenmerken -Wijn bewaren en serveren -Welke wijn bij welk gerecht past -Wijn beschrijven aan de hand van de systematische WSET-Proefmethode voor Wijn® (SAT) Niveau 1
Wanneer u deze cursus met succes hebt afgerond, ontvangt u een WSET-certificaat en -reversspeld.
SWET niveau 2 De Kwalificatie Wijn Niveau 2 van de WSET is een cursus waarin je de wereld van wijn verkent. Hij is bedoeld voor beginners en licht gevorderden, en is geschikt voor zowel professionals als liefhebbers.
Deze cursus is bedoeld voor beginners die meer willen weten over allerlei verschillende wijnen, maar ook voor mensen die na de WSET-Kwalificatie Wijn Niveau 1 hun basiskennis willen verdiepen. De cursus gaat over de voornaamste druivenrassen van de wereld en voor welke gebieden ze belangrijk zijn, over de streken waar ze worden geteeld, en over de wijnen die ze opleveren. Door middel van een combinatie van proeven en theorie leer je de factoren kennen die van invloed zijn op stijl en kwaliteit. Ook leer je hoe je wijn trefzeker kunt beschrijven. Wat leer je: – Wijn proeven en beschrijven met gebruik van de Systematische WSET-Proefmethode voor Wijn Niveau 2® (Engelse afkorting: SAT) -De invloed die omgevingsfactoren, druiventeelt, wijnmaken en de verschillende manieren waarop wijn kan rijpen uitoefenen op de stijl en kwaliteit van wijn. Het gaat hierbij om wijn van de acht voornaamste druivenrassen: Chardonnay Pinot Grigio/Pinot Gris Sauvignon Blanc Riesling Cabernet Sauvignon Merlot Pinot Noir Syrah/Shiraz -De stijl en kwaliteit van wijnen gemaakt van 22 druivenrassen die voor een bepaald gebied van belang zijn -De stijl en kwaliteit van wijnen geproduceerd in meer dan 70 wettelijk afgebakende wijngebieden (geografische indicaties of GI’s) over de hele wereld -De invloed van het productieproces op de belangrijkste typen mousserende wijn versterkte wijn -Belangrijkste etikettermen waarmee herkomst, stijl en kwaliteit worden aangegeven -Uitgangspunten en processen die een rol spelen bij het bewaren en schenken van wijn -Beginselen van het combineren van wijn en spijs
Voor meer informatie en beschikbare cursusdata kan je met ons contact opnemen. Op de site van WSET kan je ook meer informatie vinden.
Portugalwijnimport maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan onze site, ga je akkoord met het Privacybeleid Cookie settingsACCEPTEER
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.